Skip to main content

Ja sigui el teu primer producte o l’últim de molts, cadascun necessita una comercialització que demostri el que fa i a qui va dirigit.

Tria un bon nom

Els noms importen, i és complicat canviar-los una vegada assignats, així que assegura’t d’avaluar diverses opcions i no t’apressis a triar un nom per al teu producte. Si tens un fort candidat en ment, consulta-ho amb el coixí durant uns dies i medita sobre ell.

Triar un nom per a un producte no difereix molt de triar un bon nom per a una marca. Ha de ser fàcil d’escriure, pronunciar i recordar, i ha de ser únic.

Connecta-ho a la resta dels teus productes

Si la teva marca és una família, els productes són els membres. Cada element necessita una identitat definida que ho destaqui de la resta de la gamma. Si el teu nou producte és una actualització d’un ja existent, per exemple, una versió per portar de viatge o un disseny similar fet amb diferents materials, estableix una relació entre tots dos per connectar-los. Podria ser una variació del nom, repetir un logo ja existent o simplement una explicació clara en el seu màrqueting.

Això no solament ajuda als clients a triar entre els teus productes amb facilitat, sinó que també t’ajuda a prendre prestat una mica del prestigi d’un producte estavella ja existent, el famós “efecte halo”.

Destaca entre la competència

Per donar-li a la comercialització del teu producte un avantatge sobre la competència, necessites saber quins són els punts forts i les febleses dels productes rivals. Amb una mica de sort, tindràs informació de l’equip de desenvolupament del teu producte i coneixeràs el mercat, per la qual cosa no hauria de portar-te molt temps identificar als teus competidors.

Com es comparen els productes rivals en quant a preu, qualitat, gamma, estil i embalatge amb el teu? I en quant al servei d’atenció al client, costos d’enviament i ofertes o programa de fidelitat? Les àrees en les quals ets més expert són les que realment has d’exposar en la comercialització del teu producte, perquè no solament són excel·lents característiques, sinó que a més són raons per triar el teu producte entre els de la competència.

Fes d’ell la seva millor publicitat

Etiqueta, disseny, empaquetat, presentació … l’aparença del teu producte és una gran part del seu èxit, especialment avui dia amb els videos de “unboxing” amb comentaris detallats dels clients. Un bon màrqueting pot ajudar a generar una gran revolada ajusto al teu producte, així com a crear una forta associació positiva amb els clients que aprecien la cura que has posat en això.

No és necessari gastar una fortuna a crear caixes personalitzades i etiquetes de disseny, un toc personal pot tenir el mateix èxit en la comercialització de producte, especialment si ets una petita empresa que ven online. Llaços, Adhesius, fins i tot etiquetes penjants fetes amb MiniCards ajudaran al fet que el teu producte destaqui i al fet que causi una esplèndida primera impressió.

Deixa una resposta