Skip to main content

La impressió digital comporta un avantatge enorme: fa possible la impressió d’un nombre de còpies molt reduït —fins i tot d’una sola unitat— mantenint al mateix temps uns preus econòmics.

De la serigrafia tradicional a la serigrafia digital

Per imprimir en teles existeixen diversos mètodes dels quals ja hem parlat extensament en el nostre blog. El mètode més clàssic i antic és la serigrafia tradicional.

La serigrafia tradicional i la serigrafia industrial usen marcs de serigrafia, és a dir, quadrats de tela permeable que es tiben en bastidors rígids i deixen passar la tinta a la superfície de la tela col·locada sota. Aquest mètode garanteix una execució molt ràpida i una qualitat excel·lent, però per a la preparació del marc és necessari un treball manual, a més d’una despesa inicial que no s’amortitza fins que s’imprimeixen tiratges grans amb el mateix disseny.

La serigrafia digital «resol» aquests punts febles de la impressió tradicional: permet imprimir tiratges molt reduïts, de fins i tot una sola unitat, mantenint els preus econòmics.

Com funciona la serigrafia digital

Per imprimir digitalment, primer la màquina aplica en la tela una solució que permet que la tinta romangui impresa en aquesta superfície en concret. En l’argot tècnic, aquesta solució es diu «imprimació» i es compon únicament d’àcid acètic.

D’aquesta forma, la superfície de la tela es prepara per rebre i retenir un tipus de tinta especial en cuatricromía adequada per a la impressió tèxtil. A continuació, s’asseca la tela amb aire calent.

El disseny o element gràfic que va a imprimir l’ordinador passa directament a la impressió. En fer-ho, aquesta tecnologia té l’avantatge d’evitar la preparació manual del marc i, per tant, permetre al client pràcticament canviar el disseny imprès en la tela en cada peça que passa per la maquinària.

Imprimir una samarreta

Gràcies a aquest sistema, es pot imprimir el disseny i la imatge que es vulgui en peces de diferents tipus: les clàssiques samarretes, gorres, banderes o fundes de tela per a roba.

Join the discussion 7 Comments

Deixa una resposta