Skip to main content

Mantingues la teva estratègia de networkingsòlida eliminant els errors que pots estar cometent sense adonar-te.

Quan es tracta de networking, hi ha dos tipus de persones, aquells que gaudeixen de l’oportunitat de relacionar-se (especialment si treballes des de casa) i aquells que ho veuen com un mal necessari, en el millor dels casos.

Tant si ho gaudeixes com si ho odies, no té sentit dedicar esforç a fer networking tret que ho facis bé. Alguns errors petits i difícils de detectar poden impedir que maximitzis el teu temps. Elimina’ls de la teva tàctica de networking i podràs estar segur que no t’oblidaran, ni tan sols quan el vi s’hagi acabat.

Utilitzes el teu mòbil per guardar contactes

En qualsevol esdeveniment de networkingvoldràs destacar entre la multitud i una bona manera de fer-ho és guardar el teu mòbil. En una sala plena de cares il·luminades per la llum blava de les pantalles, pots impressionar simplement prestant tota la teva atenció a l’espai i a les persones que estàs coneixent.

És molt fàcil convèncer-se a un mateix que tenir un ull posat en el teu email és la norma avui dia, així que apagar el teu mòbil, i mantenir-ho apagat, és un encert i una manera fàcil si es fes notar.

Si necessites intercanviar informació utilitza les teves Targetes de Visita, pots personalitzar-les tant com desitgis i és una altra gran oportunitat per demostrar que no ets igual que la resta dels assistents. Prova Estampat Or o Baix Relleu per destacar al màxim.

Veus el networking com una oportunitat excepcional per promoure’t

Després de qualsevol esdeveniment, les persones que recordem més clarament són, sovint, les que ens han escoltat i no les que ens han explicat les millors històries. El networkingpot ser una oportunitat per destacar, però una forma crucial de fer-ho és parlar menys, no més.

Pocs de nosaltres hem après a escoltar correctament, que no és simplement estar callat mentre esperes el teu torn per parlar, però és essencial per a una comunicació efectiva i una valuosa eina de negocis. Si pots demostrar que estàs escoltant (sense semblar un alhelí) guanyaràs avantatge sobre els teus competidors.

Escolta amb atenció a aquells amb els quals desitges connectar, reacciona de manera adequada i parla solament quan puguis afegir valor assenyat a la conversa.

I millora els teus dots d’escolta parant esment a la teva concentració, si la teva ment divaga la teva mirada també ho farà.

No has comprovat la llista de convidats

Una excel·lent manera d’aprofitar al màxim qualsevol esdeveniment de networking és planificar per endavant. L’organitzador ha fet la llista de convidats per una raó, així que pregunta-li qui assistirà i amb qui creu que podria beneficiar-te connectar (i l’avantatge addicional és que estarà encantat que t’hagis percatado de la seva experiència).

A continuació, segueix la pista d’aquells amb els quals desitges connectar. A més d’eliminar la necessitat d’una petita xerrada introductòria, poques persones poden resistir-se a l’adulació que causa que un nou contacte s’acosti a ells sabent ja qui són.

Quan arribis, treballa la sala, identifica a les persones amb les quals has decidit parlar i pensa a qui et vas a dirigir. Llavors, tot el que has de fer és demanar-li a l’organitzador que et presenti i triar la teva estratègia de contacte.

Estàs esperant que les invitacions arribin a la teva safata d’entrada

Les oportunitats per fer networking són molt variades, des de cara a cara fins a fires, i si trobes les més adequades per a tu podràs aprofitar-les al màxim.

Pensa en els entorns en els quals realment gaudeixes socialitzant, ja siguin festes, esdeveniments formals o reunions més personals, i concentra’t a acceptar solament invitacions per a aquells en els quals probablement et sentis més còmode.

Ser proactiu recollint invitacions et garantirà que no et perds cap esdeveniment. LinkedIn és un excel·lent lloc per mantenir-te al tant dels esdeveniments que realitzen uns altres en la teva indústria en particular, i Facebook té una gran quantitat de grups tancats per a gent que treballa en un camp determinat.

Cerques a altres dissenyadors gràfics que treballin a la teva ciutat? Segur que hi ha un grup per a ells (i si no ho hi ha, per què no crear un?)

El teu objectiu principal és arribar directament al CEO pel qual t’encantaria treballar

Al cap i a la fi, estàs fent networking perquè vols donar a conèixer tant el teu treball com a tu mateix. Però el camí a l’èxit rares vegades és directe (i no estem parlant de la ruta des del bar fins al buffet).

Els contactes valuosos són molt diversos, i encara que pot ser que et costi impressionar al director d’una empresa en la qual estàs interessat, hi haurà molts altres directius esperant amb els quals podràs connectar.

L’èxit depèn tant del que saps com de qui coneixes, així que fes l’esforç per parlar amb la major quantitat de gent possible, i portes que ni tan sols sabies existien podrien obrir-se. Fes amics en els departaments essencials de les empreses, que amb seguretat et recordaran durant el teu ascens.

Finalment, posa’t com a objectiu demanar almenys un favor mentre estàs en un esdeveniment. Encara que no ho creguis, això pot crear un cert favoritisme cap a tu entre els assistents. Demana-li a un contacte que faci alguna cosa per tu, alguna cosa fàcil com presentar-te a algú o mostrar-te el camí al bany, podria funcionar al teu favor.

Join the discussion One Comment

Deixa una resposta