Skip to main content

Descobreix com executar tasques empresarials com imprimir, escriure i rebre pagaments amb targeta en el teu mòbil amb alguns trucs i eines intel·ligents.

Avui dia els telèfons mòbils són com un ordinador de butxaca que fan gairebé tot el que fa el teu PC. Admetem que no és una oficina portàtil ideal, però amb una mica d’enginy pots utilitzar el teu mòbil per dirigir la teva empresa allà on estiguis.

Et presentem alguns trucs per esquivar les limitacions del teu mòbil i convertir-ho en una base d’operacions empresarials que pot fer de tot.

Escriure i imprimir

Actualitzar els teus contactes socials des del teclat del teu smartphone no és un problema, però si estàs fent una mica més complex, com actualitzar la teva pàgina web, prendre notes o emplenar formularis, és probable que et trobis amb alguns punts crítics, especialment si la pàgina web o el format del document que necessites utilitzar no està optimitzat per a dispositius mòbils.

No temes, hi ha una infinitat de teclats Bluetooth portàtils que poden ajudar. Alguns són plegables i uns altres són molt petits i lleugers, ideals per portar en la teva motxilla o fins i tot en la teva butxaca. Busca un amb suport per a mòbil incorporat.

Quan es tracta d’imprimir documents importants, com a contractes o etiquetes per a enviaments, ja és possible fer-ho directament des del teu smartphone. Les impressores sense fils més actuals són compatibles amb qualsevol smartphone i algunes fins i tot usen NFC per connectar directament dos dispositius. Després està la impressió des del núvol, que permet enviar documents a la teva impressora amb connexió Wifi des de qualsevol dispositiu connectat a Internet (inclòs el teu mòbil) a través de serveis com Google Cloud Print i Cànon Maxify

Acceptar pagaments

La venda online no és un problema per a les empreses que solament usen smartphones, però si estàs en una fira o un esdeveniment comercial, poder acceptar pagaments amb targeta, així com en efectiu, pot augmentar en gran manera els teus ingressos.

Afortunadament, utilitzant serveis com Square, BluePay o PayPal Here, pots convertir el teu mòbil en un lector de targeta amb mínim esforç.

Descarrega una aplicació, sol·licita el dispositiu per a pagaments mòbils i podràs acceptar pagaments amb targeta de la mateixa manera que ho faries amb la caixa registradora. Hi ha dispositius lectors de targetes amb lliscament i també sense contacte, alguns es connecten físicament al teu telèfon i uns altres funcionen amb Bluetooth, per si prefereixes tenir el teu mòbil a la mà mentre realitzes transaccions.

Has de saber que hauràs de pagar una quota per usar aquests serveis, que podria ser una tarifa plana mensual o una comissió per transacció. És aconsellable comparar els avantatges d’acceptar pagaments amb el cost abans de fer el pas.

Les fotos dels teus productes

Sabem que és possible fer coses fantàstiques amb la càmera d’última generació de la teva smartphone, al cap i a la fi, fins i tot pel·lícules completes han estat gravades amb la càmera d’un iPhone. Però què succeeix si estàs treballant amb un mòbil amb càmera de qualitat mitjana o amb un mòbil antic que no té els megapíxeles necessaris per proporcionar resultats suficientment satisfactoris?

Comprar un mòbil nou o una càmera per separat no és l’única opció. Pots connectar una lent externa per separat, que li donarà a la càmera del teu mòbil efectes addicionals com teleobjectiu i angle ample. Ollophoto, Photojojoi uns altres fabriquen lents assequibles i petites per a càmeres de smartphone que són compatibles amb la gran majoria de mòbils. També hi ha opcions més costoses, però intuïm que amb un gran pressupost la majoria de la gent simplement compraria un mòbil nou.

També pots utilitzar alguns trucs i mètodes casolans fàcils per optimitzar la il·luminació, obtenir millors angles i mantenir el mòbil estable, que podria ajudar-te a millorar les fotos dels teus productes.